top of page
  • Writer's pictureNFTR

Arendalsuka - for boble og elite?

NFTR har i år deltatt på Arendalsuka for første gang. Vår direktør har tilbrakt dagene blant politikere, næringsliv og annet organisasjonsliv, fått kunnskapspåfyll, knyttet kontakter og blitt inspirert. I denne artikkelen kan du lese hennes refleksjoner.


Trude Nilsen adm. dir. i Næringsforeningen forteller om Arendalsuka.

Refleksjonen etter å navigert i en jungel med 1.700 arrangementer, er at Arendalsuka enklest beskrives som en intens kunnskapsfestival med et konsentrat av beslutningstakere både innen offentlig forvaltning og nærings- og organisasjonsliv.


Her får du enklere tilgang på mennesker du gjerne vil samtale med eller lytte til, og terskelen for å ta kontakt blir utrolig mye lavere i en slik «festivalmodus».

Arrangementene som NFTR hadde blinket seg ut var tidsaktuelle tema som omstillingsevne, gründerskap, energi, grønne satsninger, teknologi, makroutvikling. I tillegg var det en rekke andre tema som ikke direkte havnet under fanen næringsliv, noe som også fører til at alle typer mennesker både deltar og bidrar inn. Barnevern, funksjonsnedsetting, helse, rassikring, motorsport og i det hele tatt. Tverrsnitt av befolkningen. Det er dette som også bidrar til diversifisere hele uka.


Så selv om de som ofte kalles samfunnseliten og de som tilhører Oslo-bobla, så var det også helt vanlige folk tilstedet.

Det var til tider trangt i de smale sørlandsgatene, og med 100.000 besøkende i løpet av disse fem dagene er det nok naturlig med trengsel.


Selv om vår deltakelse først og fremst ikke handlet om å menge seg med nordnorske aktører, var det også en ypperlig arena for å ha gode samtaler med andre deltakere fra vårt langstrakte landsdel.


Møte med Næringsforening i Kristiansandregionen og UN Global Compact Norge.

En viktig observasjon og tilbakemelding er at nordnorske interessenter har styrket sin tilstedeværelse og det er bra! Dette er definitivt et sted Nord-Norge bør vise seg frem, sette dagsorden og ta til ordet i debattene. I 2023 bør enda flere fra nord melde sin ankomst og stille med arrangement. Håper Tromsøregionen klarer å forene krefter og markere seg i denne festivaljungelen.

Comments


bottom of page