top of page

HANDELSKAMMER

Vi utsteder ATA-carnet og sertifiserer eksportdokumenter for bedrifter i hele Nord-Norge

OBS:

Vi gjør oppmerksom på redusert bemanning hos oss i forbindelse med fellesferie, jul og øvrige helligdager. Ved hastesaker ta kontakt med oss på 77 66 52 30. Vi er ellers tilgjengelige for å bistå deg mellom 8-16 på hverdager.

IMG_1977_edited_edited.jpg

ATA CARNET

Et ATA-carnet er et internasjonalt tolldokument som sparer deg og din bedrift for tid og penger ved midlertidig innførsel av varer. Les mer nedenfor om hvordan du kan slippe å deponere for toll og avgifter.

SERTIFISERING

En lang rekke importland krever at opplysningene i eksportdokumentene skal sertifiseres av et handelskammer (Chamber of Commerce) før de blir godkjente som fullverdige. Ved Troms Handelskammer gjøres dette ved at dokumentene stemples og signeres.

VÅR HISTORIE

Troms Handelskammer ble etablert allerede i 1952, og bidrar til å befeste og utvikle Tromsø som en internasjonal aktør. Handelskammeret utfører sentrale oppgaver som utstedelse av ATA-carnet (internasjonalt innførselsdokument) og sertifisering av eksportdokumenter.

I kraft av Handelskammeret representeres Tromsøregionen på internasjonale arenaer. I tillegg til håndtering av forespørsler fra utlandet, ivaretas vertsskapsrollen ved besøk av utenlandsk næringsliv og myndigheter. Så langt det er mulig bistår Handelskammeret med tilrettelegging for bedriftshospitering i utvalgte land, gjennomføring av markedsanalyser og partnersøk. Vi avholder relevante kurs, seminarer og bidrar med råd til våre bedrifter som satser internasjonalt.

ANDRE HANDELSKAMMER

Troms Handelskammer er medlem av Det Norske Handelskammerforbund og inngår i verdens største bedriftsnettverk bestående av 14.000 handelskammer. 

For å se komplett liste over andre handelskammer i Norge
og andre nyttige lenker trykk her.

bottom of page