top of page

man. 11. okt.

|

Tromsø

Frokostpåfyll / Likestilling i Norge og verden anno 2021

Denne gangen setter vi lys på globale og nasjonale forhold rundt likestilling, hvor formålet med å invitere inn næringslivet til akkurat dette frokostpåfyllet, er å engasjere rundt årets TV-aksjon med tema: Barn, ikke brud!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Frokostpåfyll / Likestilling i Norge og verden anno 2021
Frokostpåfyll / Likestilling i Norge og verden anno 2021

Time & Location

11. okt. 2021, 08:30 – 9:30

Tromsø, Kaigata 6, 9008 Tromsø, Norway

About the event

Verden har oppnådd mange viktige resultater når det gjelder jenters levekår, men fortsatt er det lang vei fram til reell likestilling. Visste du for eksempel, at det hvert tredje sekund giftes vekk en jente under 18 år i verden?

Frokostpåfyll er endelig tilbake og denne gangen på den internasjonale jentedagen 11. oktober!

Vi vil denne gangen sette lys på globale og nasjonale forhold rundt likestilling, hvor formålet med å invitere inn næringslivet til akkurat dette frokostpåfyllet, er å engasjere rundt årets TV-aksjon med tema: Barn, ikke brud!

Etter en kort innledning rundt årets TV-aksjon, vil vi rette blikket mot det norske arbeidslivet, hvor vi ser at til tross for at de fleste norske bedriftene ønsker seg likestilling, så sliter flere med å tiltrekke seg kvinnelige søkere. Konsekvensen er at kjønnsgapet forblir og jenter mangler gode og inspirerende rollemodeller. I det private næringslivet i Norge er kun 3 av 10 ledere kvinner. Hvorfor er det slik i et av verdens mest likestilte land?

For å belyse denne tematikken, har vi invitert Magnar Pedersen, divisjonsdirektør i Nofima og Karoline Hauan, konsulentleder i Atea til en viktig sofaprat. På oppdrag fra nærings- og fiskeridepartementet har Magnar Pedersen nylig ledet Nofimas arbeid med utarbeidelse av et kunnskapsgrunnlag om likestilling i fiskeriene. Rapporten peker på viktige årsaker til lav andel kvinnelige fiskere samt foreslår konkrete tiltak for å øke kvinneandelen. Karoline Hauan er selv ung og fremoverlent kvinne med fartstid fra en mannsdominert teknologibransje. Hun har sterkt fokus på kulturbygging, relasjonskompetanse og business, i tillegg er hun anerkjent som en av Norges fremste ledertalenter under 35. Ida Kristine Jakobsen, direktør på Clarion The Edge modererer samtalen.

Vi byr som alltid på frokost og denne gangen oppfordrer vi deltakende bedrifter til å donere en valgfri sum til TV-aksjonen for frokosten. Vi gir mer informasjon om dette på arrangementet og der vil det også bli anledning til å ta bilde med donasjonen.

Bli med på en inspirerende, viktig og god start på dagen, med faglig påfyll og frokost i magen!

Share this event

bottom of page