top of page
  • Writer's pictureNFTR

Samlet inn over en halv million til Kreftforeningen

Tirsdag gikk det varmt i telefonene til nettverket til 13 næringsprofiler. I løpet av 2 timer på Rødbanken samlet de inn nærmere 600.000 kroner til Krafttak mot Kreft.

Næringsforeningen i Tromsøregionen og Kreftforeningen arrangerte tirsdag den årlige ringedugnaden for næringslivet til Krafttak mot kreft.


- For en innsats! Jeg er stolt av næringslivets vilje til å bidra til en viktig sak. Det krever sitt å ringe kjentfolk å be om penger, men dette er en såpass viktig sak som berører mange, sier direktør i Næringsforeningen Trude Nilsen.


Distriktsleder i Kreftforeningen Brage Larsen Sollund sier seg meget fornøyd med bidragene fra næringslivet. Årets tema er forskning på kreft med spredning.


Vi setter stor pris på at næringslivslederne bidrar med to timer av deres travle hverdag for å være med på laget som skal samle inn livsviktige kroner til Kreftforeningen og mer forskning. Vår drøm er at disse pengene skal finansiere nye behandlinger som redder flere liv i fremtiden, sier Sollund.


De som deltok i dugnaden var:

Trude Nilsen, Brage Larsen Sollund, Gunnar Wilhelmsen, Stein Windfeldt, Lone Helle, Karoline Hauan, Tommy Bertheussen, Sebastian Henriksen, Trond Larssen, Mona Hassfjord, Marianne Berg, Heidi Beate Lekang og Therese Lein.


Tromsø går foran

Ringedugnaden har vært en fast tradisjon mellom Næringsforeningen og Kreftforeningen i Tromsø, og nå har flere byer latt seg inspirere.


Det er mange tusen ildsjeler som hvert år er bøssebærere og Russen bruker også å stille opp for aksjonen. Det synes vi også næringslivet skal gjøre, og derfor etablerte vi denne ringedugnaden. Det startet her i Tromsø for 4 år siden, men nå er har både Oslo, Bergen, Bodø og Hammerfest hevet seg på med sin egen ringedugnad, inspirert av Tromsø. Det er kult at vi kan sette Tromsø på kartet og inspirere flere til å ta et Krafttak for kreft, forteller Nilsen.

Om Krafttak mot kreft

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Dette er vår felles store dugnad i kampen mot kreft og Norges nest største innsamlingsaksjon. I Tromsø har vi hatt gleden av å samarbeide med nærigslivet gjennom ringedugnaden til Næringsforeningen i Tromsøregionen som et ledd av innsamlingsaksjonen. Normalt besøker nærmere 20 000 bøssebærere norske husstander for å samle inn penger til viktig kreftforskning og tilbud til de som er berørt av kreft.

Comments


bottom of page