top of page
  • Writer's pictureNFTR

Ny direktør ved Nord-Norges Europakontor


Foto: Marius Fiskum

Direktør i Næringsforeningen, Nils Kristian Sørheim Nilsen tiltrer stillingen som direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brüssel. Han starter i jobben 1. oktober.


- Dette er en svært viktig ansettelse i en tid hvor det skjer mye i EU av stor betydning for Nord-Norge. Jeg ser fram til samarbeidet med den nye direktøren vår i Brussel, sier styreleder for Nord-Norges Europakontor, Tomas Norvoll i en pressemelding.


Sørheim Nilsen har tidligere erfaring  bl.a. som politisk rådgiver, byråd i Tromsø kommune og prosjektleder i Innovasjon Norge. Han har også en doktorgrad som er svært relevant for det arbeidet han skal ta fatt på i Brussel.


- Jeg ser veldig frem til å begynne i en jobb som er veldig viktig for Nord-Norge. Sammen med resten av staben ved Nord-Norges Europakontor skal vi bidra til at Nord-Norge i størst mulig grad skal kunne forstå og nyttiggjøre seg de muligheter som EU representerer. Samtidig skal vi fremme eiernes,- samarbeidspartnernes- og landsdelens interesser i Brussel. Ved å gå til denne stillingen, søker jeg meg ikke bort fra den stillingen jeg har hatt de tre siste årene. Jeg søker meg til en stilling som jeg anser som noen av det mest spennende og viktige en nordlending kan jobbe med i utlandet.  Det blir litt trist å forlate gode kolleger, styre, medlemmer og andre samarbeidspartnere i Næringsforeningen. Dette er også en veldig spennende jobb, med mange kontaktpunkter og interessante prosesser og prosjekter, sier Sørheim Nilsen.

    

- Vi gratulerer Nils Kristian med ny jobb som direktør, sier styreleder i Næringsforeningen Stein Windfeldt. Vi synes det er synd å miste han, men ønsker han lykke til videre med nye utfordringer. Arbeidet med å finne ny direktør starter like etter sommerferien.


Europakontoret i Nord-Norge eies av Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner, og har som mål å være en døråpner til EU og EUs aktører for politisk ledelse og næringsliv i nord.


Totalt har kontoret tre ansatte inkludert direktøren, og én traineestilling.

Komentáře


bottom of page