top of page

tor. 23. mai

|

Næringslivets Hus 4 etg.

Kunsten å lede et familieselskap

Næringsforeningen i Tromsøregionen og EY inviterer på nytt til seminar i Tromsø torsdag 23. mai kl. 09.00 - 12.00.

Registration is Closed
See other events
Kunsten å lede et familieselskap
Kunsten å lede et familieselskap

Time & Location

23. mai 2019, 09:00 – 12:00

Næringslivets Hus 4 etg., Grønnegata 83, 9008 Tromsø, Norway

About the event

Vi har mottatt mange gode tilbakemeldinger på seminaret vi holdt sist høst, og vi ønsker derfor å gi flere muligheten til å få med seg dette seminaret. Til høsten ønsker vi å ta temaet ett steg videre, og da vil dette seminaret gi et godt innblikk i hvilke overordnede utfordringer som ligger i vente ved planlegging av eierskap og generasjonsskifter.

I verdenssammenheng står familieeide bedrifter for 80% av all verdiskaping, og ser man til Norge er to tredjedeler av privateide bedrifter i Norge familieeide. Det betyr at eiere og neste generasjons eiere er veldig viktig for vårt samfunn. Før var det slik at en familiebedrift gikk til en person i søskenflokken, i dag er det mer natulig at søsken og søskenbarn arver en familiebedrift. Når flere skal eie sammen så må noe nytt læres. Mange har nok for eksempel kjent på utfordringer ved å arbeide med sine foreldre og med sine barn. Vi ønsker med dette seminaret å dele erfaringer om hvordan man kan eie godt sammen over generasjoner, samt hvordan en kan håndtere utfordringene i hverdagen hos familieselskaper.

PROGRAM

Har du en plan for eierskapet? Hva er egentlig eiers rolle og ansvar

Presenteres av Mette Ballari

Som eier eller neste generasjons eier er det noen grunnleggende spørsmål man bør stille seg, og etter hvert som eierskapet gjerne blir fordelt på flere er det viktig å sette eierskapet i system, slik at de rette menneskene er på rett sted til det beste for eierne og bedriften.Det er viktig å ha forankret en felles plan for eierskapet, inkludert eierne sine ansvarsområder og rettigheter.Jeg ønsker å bevisstgjøre dagens og neste generasjons eiere på deres roller, ansvar og rettigheter, og de valgene de må ta.

Hvilke rettslige utfordringer møter du ved planlegging av eierskapet og i generasjonsskifter?

Presenteres av Tom Johansen

Et godt eierskap og gode generasjonsskifter krever nøye planlegging av hvilke muligheter og utfordringer som kan foreligger både rettslig og økonomisk. Hva kan avtales mellom partene og hva bør avtalereguleres i familieforhold? Ofte kreves også selskapsrettslige omorganiseringer for å oppnå optimal selskapsstruktur i fremtiden og for neste generasjon. Det vil bli gitt eksempler på alternative holdingstrukturer tilpasset familieselskap.

Erfaringer med å lede et familieselskap

Harald Bredrup kommer fra det tradisjonsrike familieselskapet Mack, hvor han er både eier og administrerende direktør. Harald vil fortelle sin historie og dele sine tanker om kunsten å lede et familieselskap.

Velkommen!

Share this event

bottom of page