top of page

tor. 04. jan.

|

Clarion Hotel the Edge

Kulturforståelse og praktiske betraktninger du må kjenne til

Samlingen fokuserer på praktisk informasjon som arbeidsgivere må ha før de ansetter utenlandsk arbeidskraft, samt kulturforståelse. Vi vil gi konkrete og praktiske tips, inkludert informasjon om ID-nummer, personnummer, kontonummer, og tilbud for språkkurs.

Registreringen er stengt
Se andre arrangementer
Kulturforståelse og praktiske betraktninger du må kjenne til
Kulturforståelse og praktiske betraktninger du må kjenne til

Time & Location

04. jan. 2024, 12:00 – 15:00

Clarion Hotel the Edge, Kaigata 6, 9008 Tromsø, Norge

About the event

Det viser seg at mange synes det er vanskelig å forstå og sette seg inn i den norske kulturen og de verdiene som styrer det norske arbeidslivet.

Når vi snakker om integrering, er det mye fokus på språk og på at de som kommer fra utland skal tilpasse seg. Samtidig, er det lite fokus på hva er det nordmenn kan gjøre for at de som kommer utenfra føler seg velkommen og satt pris på. Opplevelsen er at de fleste gjør og sier det de gjør og sier når de snakker med andre nordmenn som de ikke kjenner fra før av.

Det er behov for forklaring av verdiene i det norske kulturen og som er fremmed for innvandrere, til og med de som tar norsk kurs. Disse verdiene styrer det norske arbeidslivet og det er forventet at de er kjent av alle, inkludert arbeidsinnvandrere. Dessverre er ikke det slikt, derfor er det fint om man vet litt på forhånd hva som ikke forstås og hvorfor.

Dette er den andre samlingen av tre i vårt kompetanseprogram for arbeidsgivere med internasjonale arbeidstakere. Hold gjerne av tiden  5. februar for den siste samlingen. 

Agenda:

•  12.00 Velkommen v/ Trude Nilsen, Næringsforeningen i Tromsøregionen

•  12.10 Sikkerhet ved ansettelser v/Politiet 

•  12.20 Våre beste tips v/ Sparebank 1 Nord-Norge 

•   12.30 Del 1: Kulturforståelse v/ Gabriela Sirbu, Migration of Emotion: Foredrag med diskusjon om kulturforståelse og hvordan arbeidsgivere kan skape et mer inkluderende miljø for internasjonale arbeidstakere.

•  13.00 Pause

13.15 Del 2: Kulturforståelse v/ Gabriela Sirbu, Migration of Emotion: Foredrag med diskusjon om kulturforståelse og hvordan arbeidsgivere kan skape et mer inkluderende miljø for internasjonale arbeidstakere. 

•  13. 45 Panelsamtale: Hvordan lykkes med onboarding? Vi har invitert LO, AOF og Aktivitetsguiden. 

•  14.15 Spørsmål og dialog

•  14.30 Vel hjem

Kompetanseprogrammet er en del av Tilflytterstrategi-prosjektet. Arrangementet er gratis, men det er begrenset antall plasser og vi krever påmelding. 

Share this event

bottom of page