top of page
  • Writer's pictureNFTR

- Vi må benytte hotellene, restaurantene og serveringsstedene våre


20 % av bedriftene innen hotell-, restaurant- og serveringsbransjen frykter konkurs som følge av koronasituasjonen. På dagens pressekonferanse var derfor oppfordringen tydelig - bruk byen vår.


Næringsforeningen i Tromsøregionen, Tromsø kommune, Tromsø Sentrum AS, Visit Tromsø-regionen og aktører fra næringslivet samlet seg i dag for å komme med en oppfordring til byens befolkning og bedrifter innen privat og offentlig sektor.


- Det er en grunn til at vi står så mange her i dag, vi må melde oss på, og benytte restaurant, servering og overnattingsbransjen. Kurs- og konferanse er en profesjonell næring som kan gi oss de rammene vi trenger for å møtes på en trygg måte, sa direktør i Næringsforeningen, Trude Nilsen på dagens pressekonferanse.


Konkursfaren har økt

Tallenes tale er klar ifølge Nilsen, konkursfaren har steget under pandemien. Spesielt i segmentet hotell, restaurant og servering har situasjonen forverret seg.


- I Mai var det få bedrifter innen denne næringen som fryktet konkurs, når vi i september gjennomførte samme undersøkelse så er faren for at det kommer ytterlige oppsigelser og permitteringer, dette samtidig som hele 20 % svarer at det er svært sannsynlig med konkurs. Derfor må vi som har mulighet til å legge aktivitet ut til næringslivet gjøre nettopp dette, sa Nilsen.


God personalpolitikk

Nilsen trakk også frem julebord og aktiviteter som en god måte for bedriftseiere å tenke personalpolitikk.


- Vi trenger at de ansatte som har vært lenge på hjemmekontor og fra hverandre kommer sammen, og får en god og trygg ramme som våre aktører kan gi til å bygge laget som bedriftene trenger.Comments


bottom of page