top of page
  • Writer's pictureNFTR

Tromsø - en attraktiv cruisedestinasjonTromsø markerer seg nå som en attraktiv cruisedestinasjon. Cruisenæringen er den delen av reiselivet som har størst vekst. I Tromsø tar vi imot cruisegjester både sommer og vinter.


I 2016 kom 102500 passasjerer til Tromsø, mens det i år forventes 122000 passasjer, og i 2018 anslås 143000 passasjerer å ankomme Tromsø med cruise. I dag er Tromsø på sjuende plass av de mest attraktive cruisedestinasjonene i Norge, men med ei forventet økning på henholdsvis 19 og 17 prosent de neste årene, vil vi muligens klatre et par hakk på denne listen. 


Tromsø Havn jobber for at Tromsø Havn skal være et av landets største cruisedestinasjoner med en moderne, effektiv og rasjonell snuhavnfunksjon. I 2016 var det 9 skip med totalt 3500 passasjerer som snudde i Tromsø. Et cruise til Nord-Norge tar normalt 10-14 dager, mens trenden i cruisemarkedet nå er 5-7 dagers cruise.


- Vi har et stort potensial i å få skip til å skifte passasjerer i Tromsø og Nord-Norge, sier Harriet Willassen I Tromsø Havn. Flere båter som bruker Nord-Norge som snuhavn, vil også bidra positivt til regionalt og lokalt næringsliv – så det jobber vi for, sier hun. 

Tall fra Innovasjon Norge viser at cruiseturismen skaper ringvirkninger i norsk næring for hele 2,3 milliarder kroner, og beregninger viser at det tilfaller Tromsø omlag 96 millioner kroner.


I år samarbeider Tromsø Havn med Visit Tromsø om et stort utstillingstelt i Breivika. Her får turistene turistinformasjon på kaia, og kan booke turer rett etter at de har satt foten på land. Det er også viktig at vi som destinasjon tilbyr gode produkter til passasjerene som ankommer i Breivika, sier Sylvi Bakkeby i Visit Tromsø. Cruiseturisten ønsker ikke kun å besøke Fjellheisen, Ishavskatedralen og Polaria, men ønsker også å kjøpe lokale produkter og suvernirer.

Comments


bottom of page