top of page
  • Writer's pictureNFTR

Tilbyr hus til «halv pris» i Karlsøy

I Karlsøy kan du bygge deg en rimelig enebolig med stor hage og god plass. Byggmester Tony Jensen blir stadig kontaktet av Tromsø-familier som ønsker bolig til halv pris, sammenlignet med prisnivået i byen.

Tony Jensen startet karrieren som tømrer i et enkeltmannsforetak, hvor han kombinerte tømring og fiske. Nå er han daglig leder for en bedrift som omsetter for 19 millioner kroner. Foto: Geir Håvard Hanssen, Ledelse i Nord.

- Jeg har en kunde som ringte meg i går. Hun bor i Tromsø, men ønsker å flytte hit fordi det er så dyrt å bo i byen. Interessen for å flytte til Karlsøy er økende, sier byggmester Tony Jensen, som er forhandler av Blå bolig i Tromsøregionen.


Vil ut av byen

Han tror dyre boligpriser, og et stadig økende avgiftstrykk, bidrar til at flere familier ser ut av byen for å få familieøkonomien til å gå opp. Mange av de som flytter finner seg jobb i Karlsøy, mens andre pendler inn til jobb i byen.


- Kunden som ringte meg har tre barn. De kjører bil for å komme seg på jobb. De har ikke mulighet til å putte tre barn i en sykkelvogn for å levere de i barnehagen og sykle på jobb. Nå ønsker de å komme seg ut av byen og få mer plass å boltre seg på, sier Jensen.


- I Tromsøregionen er det viktig å ha en god spredning av boligtilbud. Tilbudene i Karlsøy er med på å gi en differensiering i boligmarkedet, sier direktør i Næringsforeningen Trude Nilsen.


Byggmester Tony H. Jensen er fagrådsleder for fagråd Karlsøy i Næringsforeningen. Foto: Geir Håvard Hanssen, Ledelse i Nord.

Bolig til halv pris

På Hansnes har Karlsøy kommune lagt til rette for boligbygging i det nye Slettmofeltet. Her står 17 tomter klare for familier som ønsker å realisere drømmen om en romslig enebolig.


- De som flytter ut av byen ønsker god plass. Du kan bygge enebolig i Karlsøy for 4 millioner kroner. I Tromsø koster slike hus fort 8-10 millioner kroner. Derfor sier vi at det er halv pris på hus i Karlsøy, sier Jensen.


Må vise frem fordelene

Nå håper han flere oppdager de mulighetene som finnes en times kjøretur fra Tromsøya.


- Karlsøy kommune må bli flinkere til å markedsføre seg selv. Vi må synliggjøre at det er ledige tomter. Det gjelder å markedsføre seg overfor familier som ønsker å flytte ut av Tromsø. Vi må vise folk de fordelene vi har her, sier Jensen.


Han tror økonomi og et ønske om større plass er de viktigste driverne for at familier ønsker seg ut av byen.


- Du slipper å arbeide deg i hjel om du flytter hit. Du får en romsligere økonomi, det er det ikke tvil om. Hva får du i byen for 4 millioner kroner? Ingen ting. Her kan du slippe ungene og la de leke ute. Det er et helt annet miljø enn når du bor i en by.


Flere prisrekorder

Han opplever at det er et aktivt boligmarked i Karlsøy, med flere nybygg og god omsetning av boliger som blir lagt ut for salg.


- De leilighetene vi selger for rundt 2,5 millioner kroner går som varmt hvetebrød. Et slikt prosjekt kan en person finansiere alene. Større eneboliger stiller større krav til egenkapital, men for familier som selger i Tromsø er det normalt ikke noe problem å få finansieringen på plass, sier Jensen.


- Vi trodde lenge at 3 millioner var grensen for hvor mye folk var villig til å betale for en bolig, men vi ser at dette har økt. Her på Hansnes er det solgt hus for over 4 millioner kroner. Det ble også nettopp solgt et hus i Hessfjorden for over 4 millioner. Det er satt flere prisrekorder på boliger de siste årene, men det er likevel helt andre priser enn i byen.


Byggmester Tony Jensen har 17 ansatte i arbeid i Karlsøy og i Tromsø. I lunsjpausen kommer arbeiderne på Hansnes inn til kontoret for å spise. Da går praten livlig rundt lunsjbordet. Foto: Geir Håvard Hanssen, Ledelse i Nord.

- Det skjer ting her

Nå håper han flere oppdager de mulighetene som finnes for familier som ønsker å bosette seg litt utenfor byen. De siste årene er det kommet flere nye arbeidsplasser i kommunen, noe som fører til levende bygder.


- Det er absolutt muligheter i Karlsøy. Norway Royal Salmon har nylig etablert et nytt settefiskanlegg i Dåpfjord. Der kommer det 25 arbeidsplasser. Ringvirkningene av slike etableringer er enorme. Mange av deres ansatte vil trolig velge å bosette seg i Karlsøy, sier Jensen, og legger til:


- Det var nettopp et ungt par som kjøpte hus på Gamnes. Han arbeider for Lerøy og kommer opprinnelig fra Storfjord. Folk trekker utover. Det skjer ting her, avslutter Jensen.

Comments


bottom of page