• NFTR

Tett på utviklingen av Tromsø LufthavnNæringsforeningen i Tromsøregionen følger utviklingen av flyplassen gjennom sin deltakelse i flyplassutvalget.


Varaordfører Jarle Aarbakke er leder for utvalget. Sammen med Næringsforeningen i Tromsøregionen og Tromsø Kommune sitter også representanter fra Troms fylkeskommune, Avinor og Visit Tromsø.


Utbyggingsprosjektet er finansiert av Avinor og har en ramme på rundt 300 til 500 millioner og spaden settes i jorda i slutten av 2017. Det er det pressende behovet for en ny utenlandsterminal som har fremskyndet utbyggingen, som opprinnelig skulle igangsettes i 2021. De nyeste tallene fra Avinor bekrefter dette. Flytrafikken til og fra Tromsø Lufthavn hadde en vekst på 4,8 prosent i 2016 og trenden forsetter inn i 2017. Avinors trafikktall for mars måned viser en rekordøkning i flytrafikken på 17 prosent, sammenlignet med mars i fjor.


-Vi forventet en god vekst i årets tre første måneder, men virkeligheten overgikk all forventning med god margin, sier Mona Ringstrand, kommersiell sjef på Tromsø lufthavn til Nordlys.

Utvalget, med Jarle Aarbakke i spissen er veldig fornøyd med at arbeidet starter opp i 2017.


-Flyplassen er helt sentral i utviklingen av næringslivet, ikke bare for Tromsø men for regionen. Betydningen for reiselivet med 300 prosent økning i kinesiske turister er åpenbar, men også for sjømatnæringen og energiindustrien, sier Jarle Aarbakke i en nyhetssak fra Tromsø Kommune.

Utvalget skal jobbe frem til 1. oktober 2019.

Siste innlegg

Se alle

Mulighetskonferansen 2020

Torsdag 10.12.2020 arrangerte vi i Næringsforeningen i Tromsøregionen Mulighetskonferansen for tredje år på rad og for første gang digitalt. På konferansen samlet vi noen av de mest sentrale stemmene

ABONNER PÅ

VÅRT NYHETSBREV

  • Facebook
  • Instagram
  • White LinkedIn Icon

Besøk oss: Næringslivets Hus 3 etg. Grønnegata 83

© 2019 Næringsforeningen i Tromsøregionen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
Næringsforeningen_Logo_Liggende_RGB.png