top of page
  • Writer's pictureNFTR

Remiks lanserer REBELL - landsdelens nye fyrtårn for gjenbruk!

Updated: May 28, 2023

Lørdag 3. juni åpner Remiks et helt nytt bærekraftssenter i den gamle postterminalen, bare et steinkast fra Jekta og K1. Med 1.000 kvardratmeter vil Remiks tilby byens største gjenbruksbutikk og verksted med symaskiner. I tillegg satser Remiks på samarbeid med næringslivet og sparker i gang tilbudet ProffREBELL.

Britt Mathisen Limo, adm. dir. i Remiks.

- Remiks skal være en pådriver for nytenkning rundt miljø og avfallshåndtering, påpeker

adm.dir Britt Mathisen Limo. Bærekraftsenteret ble besluttet etablert for et par år siden, etter initiativ fra styret i Remiks og med full velsignelse fra eierne i Tromsø- og Karlsøy kommune.


Gjenbruk er ikke bare i vinden, men også et essensielt virkemiddel for å få ned forbruket, utnytte ressursene bedre og få snudd om på hodet til folk. Da er et Bærekraftsenter med en romslig butikk et viktig moment, mener Limo.

Bruktbutikken på Miljøparken stengte 13. mai, og i tiden etter har de nye lokalene i Kvaløyvegen 329 vært offer for renovasjon og ombygging, dekorasjon og påfylling.

- Dette blir byens største gjenbruksbutikk, med rundt 1000 kvadratmeter fylt opp av alt du

måtte trenge. Nå har vi rom for flere varer, større utvalg og økt omløp, forteller Robin Engjom, avdelingsleder for retur i Remiks.


Inviterer organisasjoner og bedrifter til samarbeid

Bærekraftsenteret REBELL skal være mer enn butikk. Samarbeid står høyt på

prioriteringslista til Remiks, og her skal alle relevante parter kunne finne sin plass.


REBELL skal oppleves som et inkluderende, kreativt knutepunkt for alle som er opptatt av bærekraft, gjenbruk og avfallsreduksjon, i tillegg til de som vil kjøpe seg gjenbruksvarer for en rimelig penge, forteller Engjom.

Robin Engjom, avdelingsleder for retur i Remiks.

Remiks er på offensiven også overfor næringslivet, og sparker i gang tilbudet ProffREBELL. I første omgang vil det innebære gjenbruk og salg av kontormøbler og utstyr, mens det på litt

lengre sikt vil tilbys brukte byggevarer gjennom samme plattform.


Lokalene skal brukes. Alt her inne er fleksibelt, og møterommet «Drivhuset» vil bli tilgjengelig for leie. Hyllereoler kan flyttes og teknikk rigges, og plutselig har vi et stilig og romslig lokale for større sammenkomster, sier Robin Engjom.

Et samarbeid med iTeam innebærer at det også vil bli solgt pent brukte og trygge IT-produkter i butikken på REBELL.


Løsning tilpasset arktisk klima

Det skal være enkelt å være kunde hos REBELL, også når du vil levere gjenbruksvarer.

På Bærekraftsenteret kan du kjøre inn porten, grovsortere varene og kjøre ut igjen.

- Vi har hatt fokus på å gjøre det enkelt, selv gjennom en nordnorsk vinter, smiler Engjom.


Ønsker din bedrift å finne et nytt hjem til kontormøblene?

- Vi trenger alltid påfyll av varer. Vi har godt med plass, men vet av mange

års erfaring at det som kommer inn går fort ut igjen, forteller Engjom.


REBELL vil ha det meste som har gjenbruksverdi, og dette kan leveres på stedet eller i egen

container på Returstasjonen.


Ring oss, vi henter! En ansatt skal jobbe heltid med nettopp å hente inn det du ikke lenger bruker og andre ser nytte av, forteller Engjom.

Roser initiativet

Næringsarena Nord, NHO Arktis og Nordland har sammen med UN Global Compact Norge og Kraft Bærekraftssenter nylig lansert Nord-Norges største satsing Arctic Green Innovation Region (AGIR). Satsingen skal sikre at SMB i Nord-Norge er i stand til å lykkes med det grønne skiftet og at de opprettholder mulighetene til å levere varer og tjenester til offentlig sektor og øvrige kunder som stiller krav til en bærekraftig verdikjede.


Det kommer stadig nye lovpålagte krav til grønn omstilling fra norske myndigheter og EU som påvirker næringslivet i Nord-Norge. Flere bedrifter er allerede i gang med praktisk omstillingsarbeid, men det er en stor jobb som skal gjøres og næringslivet med samfunnet for øvrig er nødt til å ta konkrete grep.


Det er kanonbra at bedriftene ser forretningspotensiale og modeller i det grønne skiftet, slik som Remiks har gjort med nyvinningen REBELL, forteller Trude Nilsen adm. dir. i Næringsforeningen i Tromsøregionen.

Trude Nilsen, adm. dir. i Næringsforeningen i Tromsøregionen.

Åpning 3. juni

Remiks ser fram til at en hektisk innflyttingsperiode går over i høytidelig åpning lørdag 3.juni. Selvbetjente kasser skal rigges opp, lageret systematiseres, skilting på plass og butikken skal fylles opp.

På lørdag 3.juni vil Framtiden i Våre Hender arrangere loppemarked utenfor fra kl. 11:00. Ordførerne fra Karlsøy og Tromsø vil foreta åpningen en time senere, og fra kl. 12:30 til 17:00

vil REBELL Remiks Bærekraftsenter åpne dørene for publikum.


- Det blir aktiviteter for store og små, og du kan gjøre bruktkupp over en lav sko. – Og for all del - du kan også levere varer, vi har åpen port og er klare for å ta imot, avslutter Engjom.


Comments


bottom of page