top of page
  • Writer's pictureNFTR

Når næringsutvikling får politisk gehør

Kommunestyret vedtok i går å tillate skjenking i kjøpesenter, sende et tverrpolitisk krav til om helårsferge og nedsette en hurtigarbeidende gruppe for å se på tiltak til næringslivet i lys av COVID-19.


I gårsdagens kommunestyremøte ble tre viktige saker for næringslivet satt på agendaen, saker som Næringsforeningen over tid har jobbet for og mot i samråd med næringsliv og politikere (se listen under).

  1. Lemping på retningslinjer for skjenking slik at handelsnæringa kan videreutvikle sitt tilbud til publikum. Dette muliggjøre realiseringen av ca. 30 nye private arbeidsplasser på Jekta.

  2. Politisk enighet og krav om helårsdrift av ferga mellom Brensholmen og Botnhamn. En samferdselsåre som har stor betydning for både fiskeri, havbruk, leverandørindustri og reiseliv mellom Tromsø og Senja.

  3. Samhandling mellom næringsliv og kommune gjennom etablering av et hurtigarbeidende utvalg for å sikre gode og riktige tiltak for næringslivet i lys av Covid-19.

Tre vedtak for næringsutvikling

Adm. dir. i i Næringsforeningen, Trude Nilsen er glad og lettet over vedtakene gjort i kommunestyret. Hun sier gårsdagens kommunestyremøte viser at kommunestyret også lytter til Næringsforeningen og de innspill som gis.


- Vi er utrolig glad og lettet for å endelig få gjennomslag i disse sakene, og stolt over å bidra til gode rammevilkår for vekst i næringslivet. Det er jo nettopp det som er vårt oppdrag, og noe vi jobber for hver eneste dag. Det er på dager som dette medlemmene virkelig får igjen for serviceavgiften som betales. Behovet for en felles stemme og tyngde inn mot politikerne har ikke vært større i moderne tid.

Trenger næringslivets innspill

Noe av det Næringsforeningen i samråd med politikerne skal gå igang med er å se på nye tiltak og ordninger som faller det lokale næringslivet til gode. På bakgrunn av dette har Næringsforeningen, NHO Arktis og PwC sendt ut en undersøkelse til næringslivet for å se lære mer om status og mulige tiltak.


- Vi trenger å høre fra deg og din bedrift. Derfor håper vi at du tar deg tid til å svare på undersøkelsen. Det er utrolig viktig for vårt bidrag at vi vet hvor skoen trykker. Og har du ytterligere tilbakemelding/input til oss, ikke nøl med å ta kontakt. Vi er her for deg, sier Nilsen.


Her kan du svare på undersøkelsen.


Comments


bottom of page