top of page
  • Writer's pictureNFTR

Bærekraftskompasset - hvilke lover, regler og krav gjelder for din virksomhet?

Lurer du på hvilke lovverk og retningslinjer knyttet til bærekraft din virksomhet må jobbe etter, eller trenger du mer informasjon? BDO har laget bærekraftskompasset, et digitalt dashboard som gir oversikt over ulike bærekraftsreguleringer som kan treffe din virksomhet både i dag og i fremtiden. Ved å skrive inn virksomhetens navn, ser du med en gang hva som gjelder din virksomhet, og kan klikke deg videre for mer informasjon om regelverkene du må forholde deg til.Mer om bærekraftskompasset

For å lykkes med bærekraftig utvikling behøver bedrifter en god oversikt for å kunne navigere i en jungel av ulike lover, krav og rapporteringsstandarder. Med bærekraftskompasset ønsker BDO å støtte dere med navigasjonen. I tillegg til å gi oversikt over lovverk for bærekraft, inneholder verktøyet informasjon om relevante miljølover og rapporteringsstandarder for bærekraft som kan være aktuelle for din virksomhet.

Hvorfor bør dere kartlegge terrenget?

Bærekraftig utvikling blir stadig viktigere for norske virksomheter. Mange opplever at hyppige oppdateringer av lovverk og rapporteringsstandarder fører til at det er krevende å arbeide med bærekraft. Samtidig vil forventninger fra myndigheter, samarbeidspartnere og forbrukere stadig øke. Det er viktig å sørge for at dere klarer å leve opp til de kravene som blir stilt. Med god og riktig oversikt, kan dere styrke både samfunnsansvaret og verdiskapningen.

Hvordan fungerer Bærekraftskompasset?

BDOs Bærekraftskompass er et digitalt verktøy utviklet av bærekraftseksperter i BDO. Gjennom integrasjoner mot flere datakilder kan verktøyet hente inn relevant informasjon om din virksomhet. Verktøyet sammenligner dataen opp mot terskelverdiene i de aktuelle regelverkene for å kartlegge hvilke krav som er aktuelle for din virksomhet.

Gjennom verktøyet kan man også vurdere hvilke regelverk som blir aktuelle ved endrede forutsetninger – som en økning i omsetning eller endring i antall ansatte i din virksomhet. Bærekraftskompasset tar også for seg både lovpålagt rapportering, anerkjente rammeverk for frivilling rapportering og andre miljølover. Dette sikrer at virksomheten din har oversikt over aktuelle krav.

Lurer du på hvilke lovverk og retningslinjer relatert til bærekraft virksomheten din må jobbe etter?

Sjekk det ut her!

Comments


bottom of page